Stichting Vlissingen Vooruit

4 december 2016

VC Vlissingen pakt punt in en tegen Halsteren

HALSTEREN - VC Vlissingen heeft aan het uitduel tegen Halsteren één punt overgehouden. Oud-prof Matthew Amoah zette de thuisploeg voor rust op voorsprong, maar met een afstandsschot zorgde verdediger Renzo Roemeratoe na rust voor de gelijkmaker. Vlissingen is nu de nummer vier in de Hoofdklasse B.

Foutje
Halsteren en VC Vlissingen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. VC Vlissingen was een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar miste de scherpte in de afwerking. Aan de andere kant was het wel raak toen Amoah een foutje van Milton Roemeratoe na een halfuur afstrafte. 

Broer
Het foutje van Roemeratoe werd na rust door zijn broer Renzo Roemeratoe recht gezet. Met een knal van afstand schoot hij na een uur spelen de gelijkmaker tegen de touwen. In het halfuur dat volgde kregen beide ploegen wat kansen om het duel te beslissen, maar gescoord werd er niet meer. 

Vierde plaats
In de stand stijgt VC Vlissingen naar de vierde plaats. De achterstand op de koplopers Nuenen en Blauw Geel'38 is acht punten. Die ploegen speelden vandaag met 2-2 gelijk tegen elkaar. 

Karakteristiek
1-0 Amoah (29)
1-1 Renzo Roemeratoe (60)

Opstelling
Van Belzen, Renzo Roemeratoe, Manuhuwa, Milton Roemeratoe, Jansen, Mallie, Gooding, Pinas, El Hattach, Nyemb, Hoessein Bouzambou (Geerman/70) 

-------------------------------------------------------------------------

27 november 2016

Invaller Nyemb bezorgt Vlissingen punt

VLISSINGEN - VC Vlissingen heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Quick uit Den Haag. Op de eigen Irislaan werd het 1-1. De bezoekende ploeg kwam op voorsprong, maar invaller Yves Nyemb zorgde voor de gelijkmaker.

Miscommunicatie

Bij Vlissingen keerde Joan van Belzen terug in de goal na een blessure. Quincy Gooding mocht plaats nemen op de bank en op zijn plek speelde Jarreau Manuhuwa.  Na 13 minuten spelen kwam de bezoekende ploeg op voorsprong. Frank van der Heiden strafte een communicatiefoutje af in de Vlissingen-verdediging. Het enige wat de ploeg van trainer Ruud Pennings hier tegenover kon zetten was een inzet van Hoessein Bouzambou die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden.

Nyemb
In de rust kwam Yves Nyemb in het veld voor Raymond Wolff. Nyemb was een hele tijd afwezig in verband met zijn werk. In de 65e minuut toonde hij meteen zijn waarde voor de ploeg van trainer Ruud Pennings (foto). Hij scoorde de 1-1, wat later ook de eindstand bleek.

Scoreverloop
0-1 Van der Heiden (13)
1-1 Nyemb (65)

Opstelling Vlissingen
Van Belzen, Renzo Roemeratoe, Pinas, Milton Roemeratoe, Jansen, Mallie (Gooding/83), El Hattach, Manuhuwa, Geerman, Wolff (Nyemb/46), Hoessein Bouzambou (Roniël Uranie/81)

-------------------------------------------------------------------------

13 november 2016

VC Vlissingen levert wanprestatie tegen Nuenen

NUENEN - VC Vlissingen heeft bij Nuenen een 5-0 nederlaag moeten incasseren. De ploeg van Ruud Pennings bleek niet opgewassen tegen de nummer twee in de Hoofdklasse B.

2-0 bij rust
Vlissingen begon net als tegen Gemert met Niemantsverdriet in de goal. Hij is normaal gesproken keeper van Vlissingen 3, maar speelt in de basis door absenties van Joan van Belzen en Yoeri Nijsse. Na iets meer dan een half uur spelen had hij al twee tegentreffer moeten slikken. Marceli en Raas zorgden voor een vroege 2-0 voorsprong voor de thuisploeg dat daarmee al voor rust een voorschot op de overwinning nam. 

Dikke nederlaag
In de tweede helft wijzigde Pennings zijn elftal op twee posities. Weeda en Wolff kwamen in de ploeg voor Gooding (foto boven) en Said Bouzambou. De wissels leken goed uit te pakken want na rust had Vlissingen voor even grip op de wedstrijd. Na de 3-0 van Nuenen-speler Van de Reek was het verzet van Vlissingen gebroken en liep de thuisploeg uit na een dikke zege. Opnieuw Raas (4-0) en Sijbers (5-0) maakten de elllende voor VC Vlissingen compleet dat zijn grootste nederlaag lijdt sinds 9 mei 2015 toen het met 6-0 verloor van OFC. 

Stand van zaken
Vlissingen blijft bovenin meedoen in de hoofdklasse, maar verzuimt op om gelijke hoogte te komen met Nuenen dat door de zege de nieuwe koploper is in de hoofdklasse. Zij profiteren van de nederlaag van Blauw-Geel. 

Scoreverloop
1-0 Marceli (18)
2-0 Raas (34)
3-0 Van de Reek (55)
4-0 Raas (67)
5-0 Sijbers (71) 

Opstelling
Niemantsverdriet, Renzo Roemeratoe, Pinas, Milton Roemeratoe, Jansen, Mallie, El Hattach, Gooding (Weeda/46), Abdenbi, Said Bouzambou (Wolff/46), Hoessein Bouzambou 

 

-------------------------------------------------------------------------

6 november 2016

Knappe zege VC Vlissingen op Gemert

VLISSINGEN - VC Vlissingen heeft goede zaken gedaan in de hoofdklasse B door de thuiswedstrijd tegen concurrent Gemert met 2-1 te winnen. De ploeg van trainer Ruud Pennings keek bij rust nog tegen een achterstand aan, maar boog die in de tweede helft om. Hoessein Bouzambou en Abdoe Abdenbi (foto) scoorden namens VC Vlissingen, dat met een gelegenheidsdoelman aantrad. 

Niemantsverdriet
Door blessures bij eerste doelman Joan van Belzen en reserve Yoeri Nijsse deed Pennings een beroep op Jorn Niemantsverdriet, normaliter speler van VC Vlissingen 3. Niemantsverdriet had al jaren niet gekeept, maar was in de jeugd een talentvolle doelman en moest VC Vlissingen uit de brand helpen. Dat lukte heel aardig, al werd hij voor rust wel een keer gepasseerd. Ralf Kemper opende na een klein kwartier spelen de score en maakte de enige treffer van de eerste helft.

Wissels
Vlissingen had voor rust nauwelijks kansen gecreëerd en bracht in de rust Mallie en Wolff voor Manuhuwa en Yildizturan. Dat kwam het spel te goede. VC Vlissingen werd gevaarlijker en scoorde in de 51e minuut de gelijkmaker via Hoessein Bouzambou. Niet veel later leek Bouzambou zijn tweede goal van de middag te maken, maar hij miste een grote kans. Toch werd het 2-1 voor Vlissingen toen Abdenbi een voorzet van Wolff afrondde. Daarna kreeg Vlissingen via El Hattach nog een grote kans op 3-1, maar hij miste.

Vierde plaats
Door de zege passeert Vlissingen Gemert op de ranglijst. De Walcherse formatie is nu de nummer vier in de Hoofdklasse.

Karakteristiek
0-1 Kemper (14)
1-1 Hoessein Bouzambou (51)
2-1 Abdoe Abdenbi (66)

Opstelling
Niemantsverdriet, Renzo Roemeratoe, Manuhuwa (Mallie/46), Milton Roemeratoe, Jansen, Pinas, Gooding, El Hattach, Abdenbi, Yildizturan (Wolff/46), Hoessein Bouzambou (Geerman/90)


-------------------------------------------------------------------------

16 oktober 2016

Vlissingen loopt averij op tegen DESO

VLISSINGEN - Vlissingen is er niet in geslaagd om ook het vijfde thuisduel van dit seizoen te winnen. Tegen DESO speelde de ploeg van Ruud Pennings met 1-1 gelijk. Bij een overwinning had Vlissingen koploper kunnen worden. 

Stiftje Abdenbi
In het eerste bedrijf waren de kansen schaars aan de Irislaan. De toeschouwers werden niet bepaald verwend, al was de 1-0 van Vlissingen wel een pareltje. Uit een moeilijke hoek stifte Abdenbi zijn ploeg op voorsprong. Dat was dan ook gelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft waarin DESO enkel gevaarlijk werd met een paar kleine schietkansjes. 

Gelijkmaker
In de tweede helft kropen de bezoekers uit Oss wat meer uit hun schulp. Het resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker. Van Schoonhoven scoorde de 1-1. Bij die actie kwam Manuhuwa ten val, maar de arbiter zag er geen overtreding in. Pinas kreeg nog een grote kans om Vlissingen alsnog de vijfde thuiszege op rij te bezorgen maar zijn inzet werd gekeerd. Daardoor heeft Vlissingen nu zeventien punten uit acht duels en staat het niet langer tweede meer. Ook de eerste periodetitel lijkt uit zicht.

Scoreverloop
1-0 Abdenbi (7)
1-1 Van Schoonhoven (61)

Opstelling
Van Belzen, Renzo Roemeratoe, Manuhuwa, Milton Roemeratoe, Jansen, Mallie (Pinas/65), Gooding, El Hattach, Abdenbi, Wolff (Saïd Bouzambou/75), Geerman (Hoessein Bouzambou/65)

-------------------------------------------------------------------------

9 oktober 2016.

Vlissingen profiteert niet van misstap concurrentie

LEIDSCHENDAM - VC Vlissingen heeft aan het uitduel met RKAVV één punt overgehouden. De ploeg van Ruud Pennings speelde in Leidschendam met 0-0 gelijk. Door de nederlagen van de concurrenten Nuenen en Blauw Geel'38 profiteert de Walcherse formatie nauwelijks.

Spelbeeld
In de eerste helft golfde het spel op en neer en beide teams kregen kansen. Voor de Walcherse formatie had Abdenbi (die voor het eerst dit seizoen in de basis startte), en Geerman de beste kansen. Na de rust was de thuisploeg een aantal keer dichtbij de openingstreffer. De paal en een afgekeurde goal wegens buitenspel zorgden ervoor dat de stand ongewijzigd bleef. In het laatste bedrijf ging Vlissingen nadrukkelijk op zoek naar de zege. Khalid El Hattach was twee maal dichtbij de openingstreffer, waarbij hij één keer het aluminium raakte.


Opstelling Vlissingen
Van Belzen, Renzo Roemeratoe, Manuhuwa, Milton Roemeratoe, Jansen, Gooding, Mallie (Said Bouzambou/77), El Hattach, Wolff (Pinas/59), Abdenbi, Geerman (Hoessein Bouzambou/85)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 oktober 2016.

Vlissingen op eigen veld te sterk voor Chevremont

VLISSINGEN- VC Vlissingen heeft in eigen huis een 3-1 zege geboekt op Chevremont. De ploeg van Ruud Pennings herstelde zich daarmee van de nederlaag van vorige week bij EHC/Heuts. Door deze zege is de Walcherse formatie medekoploper in de Hoofdklasse B.

Geraldi Geerman

Vlissingen was sterker in de eerste helft en kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong. De sterk spelende Geraldi Geerman met een prima voorzet, die door verdediger Mickey Knarren tot eigen doelpunt werd gepromoveerd. Slechts twee minuten later zorgde Geerman zelf voor de 2-0.

Lastige tweede helft
Na de rust werden de bezoekers sterker en kwamen dan ook snel op 2-1 door een benutte strafschop van Eloy Cox. De thuisploeg had het lastig en kreeg onder meer hulp van de lat. Invaller Abdoe Abdenbi maakte aan alle illusies een einde door de 3-1 binnen te schieten.

Scoreverloop
1-0 Mickey Knarren (34/ed)
2-0 Geraldi Geerman (36)
2-1 Eloy Cox (58)
3-1 Abdoe Abdenbi (78)

Opstelling Vlissingen
Van Belzen, Renzo Roemeratoe, Manuhuwa, Milton Roemeratoe, Martien(Jansen/81), Gooding,Mallie, Pinas, Wolff (Ben Sellam/81), Geerman, Yildizturan (Abdenbi/70)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 september 2016

Vlissingen verslikt zich in laagvlieger EHC/Heuts

HOENSBROEK - VC Vlissingen heeft dure punten verspeeld tegen het nog puntloze EHC/Heuts. De Limburgse ploeg had tot zondag nog geen doelpunt gemaakt, maar slaagde daar tegen Vlissingen tweemaal in. Doelpunten van Kulpen en Milkovic bleken voldoende voor de zege: 2-0

Kans Geerman
VC Vlissingen verloor eerder dit kalenderjaar ook al bij EHC/Heuts. Op de eerste speeldag na de winterstop ging Vlissingen met 1-0 onderuit in Hoensbroek. Net als in dat duel creëerde Vlissingen weinig kansen. Alleen Geraldi Geerman mocht in de eerste helft spreken van een échte kans, maar zijn poging kon niet worden omgetoverd in een doelpunt. 

Eerste goal EHC
In de tweede helft pakte EHC/Heuts brutaal de leiding. Kulpen zette zijn ploeg voor de eerste keer dit seizoen voorsprong. Voor EHC een ongekende luxe, want de ploeg stond tot vandaag gedeeld laatste met een doelsaldo van 0-14. In het laatste kwartier probeerde Vlissingen nog van alles om een gelijkmaker te forceren, maar die kwam er niet meer. Milkovic bekroonde namens EHC vlak voor tijd nog een prima aanval waardoor de Limburgers een verdiende 2-0 zege boeken. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 september 2016

Etienne Mallie leidt Vlissingen langs Gestel

VLISSINGEN - In de hoofdklasse B van het zondagvoetbal heeft VC Vlissingen op eigen veld met 3-0 gewonnen van Gestel. Etienne Mallie was met twee doelpunten de gevierde man bij Vlissingen.

Heer en meester
Vlissingen was heer en meester in de eerste helft. Na twee kansen voor Erren Yildizturan was het Mallie die in de 20e minuut op aangeven van Renzo Roemeratoe de score opende. Vijf minuten voor rust verslikte Gestel-doelman Jamil Kools zich bijna in de jagende Yildizturan, maar de keeper kon na een duel op de grond vlak voor de lijn redden. De aanvaller van Vlissingen raakte bij deze actie dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen door Raymond Wolff.

Derde plaats
Na rust verdubbelde opnieuw Mallie de marge. In de 73e minuut rondde de middenvelder af na een scrimmage. Tien minuten later tekende Wolff nog voor de 3-0, wat ook de eindstand was. Vlissingen heeft na vijf wedstrijden nu 12 punten en staat daarmee op de derde plaats in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Ruud Pennings heeft één punt minder dan koploper Blauw Geel '38

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 september 2016

Ruime zege VC Vlissingen op Groene Ster

VLISSINGEN - Met een ruime overwinning op Groene Ster heeft VC Vlissingen zich hersteld van de nederlaag tegen Blauw Geel'38 van een week eerder. De ploeg van trainer Ruud Pennings was op eigen veld met 4-0 te sterk voor de ploeg uit Heerlen.

Afstandsschot
De zege kreeg vooral na rust gestalte. Bij rust leidde Vlissingen met 1-0 door een doelpunt van Geraldi Geerman in de 24e minuut. Na ruim een uur spelen werd de thuisploeg door een eigen doelpunt van Roy Maessen een handje geholpen en een met een afstandsschot besliste Quincy Gooding een paar minuten later de wedstrijd. Invaller Raymond Wolff tekende een kwartier voor tijd voor de 4-0.

Stand
Door de overwinning op hekkensluiter Groene Ster blijft Vlissingen meedraaien in de top van de hoofdklasse B. De Walcherse ploeg heeft na vier wedstrijden negen punten, één punt minder dan de koplopers.

Scoreverloop
1-0 Geerman (24)
2-0 Maessen (63/ed)
3-0 Gooding (65)
4-0 Wolff (75)

Opstelling Vlissingen
Van Belzen, Renzo Roemeratoe, Manuhuwa, Milton Roemeratoe, Martien, Mallie (Ben Sellam/78), Gooding, El Hattach, Geerman (Saïd Bouzambou/69), Nyemb, Yildizturan (Wolff/67)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 september 2016

Vlissingen hard onderuit bij Blauw Geel'38

VEGHEL - VC Vlissingen heeft bij Blauw Geel'38 de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. De ploeg van Ruud Pennings verloor in het Limburgse Veghel met 3-0. Door deze nederlaag heeft de Walcherse formatie na drie duels zes punten verzameld. 

Gehavend
De hoofdklasser begon gehavend aan het duel. Saïd Bouzambou en Khalid El Hattach ontbraken vanwege een stage bij het Nederlands zaalvoetbalteam. Hoessein Bouzambou heeft een enkelblessure en Abdoe Abdenbi is nog steeds niet hersteld van zijn gebroken vingers. Raymond Wolff zat voor het eerst op de bank na zijn terugkeer uit Sint Maarten. 

Moeizame beginfase
VC Vlissingen kende een moeilijke start en ontsnapte in de beginfase. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Het duel ging gelijk op en kende een 0-0 ruststand.

Achterstand
In de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Sander Egmond, die doelman Van Belzen met een mooie lob verschalkte. Na deze tegentreffer gingen de Vlissingers op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg scoorde opnieuw. Alexander Mols zorgde voor de 2-0 en besliste daarmee het duel. Het slotakkoord was voor Emiel van der Zanden, die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Scoreverloop
1-0 Egmond (53)
2-0 Mols (72)
3-0 Van der Zanden (78)

Opstelling Vlissingen
Van Belzen, Jansen, Manuhuwa, Milton Roemeratoe, Renzo Roemeratoe (Roniël Uranie/84), Mallie, Gooding, Ben Sellam (Wolff/67), Geerman, Nyemb, Yildizturan (Martien/49). 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 augustus 2016

Nyemb wederom matchwinner voor Vlissingen

VLISSINGEN - VC Vlissingen kent een uitstekende start van het nog prille seizoen. De ploeg van Ruud Pennings won in eigen huis met 1-0 van Dosko. De enige treffer van de middag werd gemaakt door Yves Nyemb, die vorige week ook al de matchwinner was tegen IFC. Door deze zege hebben de Vlissingers de maximale score na twee duels.

Vertraging
Het duel begon zestien minuten later, omdat de pinnen van de netten niet goed vast zaten. Overigens was de van het Turkse Eskisehirspor overgekomen Eren Yildizturan voor het eerst speelgerechtigd dit seizoen en begon meteen in de basis. De eerste helft was gelijkwaardig en aftastend, waarbij de bezoekers de beste kansen kregen. Kevin Jurgens raakte halverwege de eerste helft de paal.

Nyemb

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld in evenwicht. Yves Nyemb brak met zijn tweede treffer van het seizoen de ban. Op aangeven van invaller Geraldi Geerman zorgde de aanvaller voor de 1-0 eindstand.

Ruud Pennigs is tevreden met de start van zijn ploeg in de competitie

  • VC Vlissingen-trainer Ruud Pennings
    VC Vlissingen-trainer Ruud Pennings

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 augustus 2016

VC Vlissingen start competitie met uitzege

HENDRIK-IDO-AMBACHT - VC Vlissingen is het seizoen in de hoofdklasse goed begonnen. De ploeg van trainer Ruud Pennings won de uitwedstrijd tegen promovendus IFC met 0-1. Spits Yves Nyemb (foto) werd in Hendrik-Ido-Ambacht al vroeg in de wedstrijd de matchwinner. 

Lob
Vlissingen begon sterk aan de wedstrijd tegen IFC en beloonde zichzelf al binnen een kwartier met een doelpunt. Khalid El Hattach gaf een prachtige dieptepass op Nyemb en die scoorde met een lob over de doelman. Ook IFC had via Marwin Richard en Ronnie Nouwen twee gevaarlijke momenten, maar scoorde niet. Vlissingen kreeg voor rust nog een kans om de score te verdubbelen, maar de inzet van Thomas Ragut was te zwak. 

Sterke verdediging
Na rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar vaak stuitte IFC op de sterke defensie van VC Vlissingen. Toch waren er nog kansen op 1-1. Doelman Joan van Belzen keerde een inzet van Akin Arslan met zijn voet en invaller Frits Paap (afkomstig uit Serooskerke) miste voor IFC van dichtbij. In de slotfase, waarin invaller Geraldi Geerman nog de paal raakte, bleef VC Vlissingen eenvoudig overeind.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------