Stichting Vlissingen Vooruit

Vlissingen klimt door zege op concurrent uit de gevarenzone

Zondag 19 mei  2019

Vlissingen heeft de gevarenzone verlaten. Dankzij een 4-1-overwinning op concurrent Leonidas klom de Walcherse formatie naar de veilige twaalfde plaats.

VC Vlissingen schiet weinig op met punt in degradatiekraker

Zondag 5 mei 2019

VC Vlissingen heeft dure punten verspeeld in de strijd om lijfsbehoud. Tegen hekkensluiter De Meern wist de ploeg van Johan Schouten wel een achterstand om te buigen, maar kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daardoor laat de Walcherse equipe een kans liggen om de concurrentie in te halen.

Vlissingen stapje dichterbij rechtstreekse handhaving

Zondag hoofdklasser VC Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van interim-trainer Johan Schouten won in eigen huis met 3-1 van IFC. Door deze zege nadert de Walcherse formatie de veilige plaatsen op twee punten.


Spelbeeld                                                                                                                                                                                                                                 
Vlissingen begon sterk aan het duel en kwam na iets meer dan tien minuten spelen op voorsprong. Op aangeven van de sterk spelende Renzo Roemeratoe opende Dennis Tukker de score. De thuisploeg kende een sterke fase en ging op zoek naar een grotere voorsprong. Tien minuten voor de rust kreeg de Walcherse formatie loon naar werken. IFC kreeg de bal niet weggewerkt en Renzo Roemeratoe verdubbelde de score; 2-0. In het tweede bedrijf werden de bezoekers uit Zuid-Holland sterker. Vlissingen moest ver terug en doelman Karim Ben Sellam moest een aantal keer handelend optreden. Ben Sellam had geen antwoord op de vrije trap van Danny Slingerland en zo werd het 2-1. In een tumultueuze slotfase kwamen de bezoekers nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar zorgde Josimar Pattinama voor de bevrijdende 3-1.
Stand 
Dankzij de zege op IFC staat Vlissingen nog maar twee punten achter op de veilige plaatsen. De ploeg heeft na 24 duels 22 punten verzameld, twee punten minder dan Leonidas en IFC.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe trainer seizoen 2019/2020

Op zoek naar een nieuwe trainer voor het seizoen 2019 – 2020 is de club een overeenkomst aangegaan met Kevin Hollander.

Kevin is momenteel “Trainer/Coach” bij s.v. Walcheren en hoopt eind lopende seizoen zijn licentie UEFA-A te behalen.

Met Kevin denkt V.C. Vlissingen een jonge ambitieuze trainer in huis te halen, die hiermee een mooie nieuwe stap in zijn trainers carrière kan zetten.

In afwachting van het bij de KNVB ingediende dispensatieverzoek, zal Thomas Ragut de verantwoordelijkheid dit lopende seizoen krijgen over V.C. Vlissingen (zon) 1. Hoessein Bouzambou zal hem die periode als assistent bij gaan staan.